Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".
Nyomtatás
E-mail

Egyházmegyénk Presbiteri Szövetsége az Erdélyi Református Egyházkerület Presbiteri Szövetségének helyi szervezete, mely a jóváhagyott szabályzat szerint végzi tevékenységét. Tagja minden egyházmegyénk területén szolgáló presbiter. A tagok havonta 1 lejjel támogatják a Szövetség munkáját. A Szövetség életét az 5 tagú választott vezetőség és az egyházmegyei missziói előadó irányítja. Jelenlegi elnöke: Lőrinczi Lajos székelykeresztúri gondnok.

Az elmúlt években körzeti és egyházmegyei szintű konferenciákat szervezve munkálkodtunk azon, hogy a presbiterek kapcsolatba kerüljenek egymással, kicserélhessék tapasztalataikat, erősödjenek hitükben és szolgálati elkötelezettségükben, kérdéseikre választ kapjanak, valamint ismeretekben is gazdagodjanak. Idén helyi kezdeményezésre beindult egy presbiter(tovább)képzés is.

Nagymértében függ presbitereinktől, hogy milyen lesz a jövőben gyülekezeteink élete. Ezért fontos, hogy presbitereink részt vegyenek alkalmainkon, felkészüljenek szolgálatuk végzésére, és a szolgálatban támogatást és útmutatást kapjanak.

Isten áldja meg a Szövetség szolgálatát!

Látogatók

249446
Ma72
Tegnap191
A héten699
Eddig249446