Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".
Nyomtatás
E-mail

Az idén ismét megszervezésre került a Székelyudvarhelyi Református Egyházmegye ifjúsági tábora. Az idei év témájában az emberi és az Istennel való kapcsolatot ragadta meg. Minden napnak megvolt a maga kérdésköre: kapcsolatom a párommal, barátaimmal, szüleimmel és Istennel. A délelőttök a témákkal kapcsolatos előadásokról és kiscsoportos beszélgetésekről szóltak, az ebédet követően pedig a fiatalok különböző programokon vettek részt. Bár az időjárás néhányszor keresztülhúzta a szervezők számításait, a táborozók kedvét még a túra közben eleredt eső sem rontotta el. A programok közt most is helyet kapott az esti strand, a baranta és a táncest mindenki nagy örömére.

A tavalyiakhoz képest a résztvevők száma csaknem a kétszeresére nőtt, hiszen húsz egyházközségből száznegyvenketten vettek részt a táborban. Moldovan Radu, felsőboldogfalvi lelkipásztor vállalta idén is a tábor megszervezését, akinek munkáját az egyházmegye tíz teológusa, az IKE Szövetség elnöksége, az MKT tanfolyamon résztvevők valamint három önkéntes lány is segítette. Néhány lelkipásztor is aktívan részt vett a tábor lebonyolításában: Marosi Árpád betfalvi és felesége, Marosi Tünde, székelykeresztúri beosztott lelkipásztor; Rátoni Botond kisgalambfalvi lelkész és nem utolsó sorban Ferkő Andor a székelyudvarhelyi belvárosi egyházközség beosztott lelkipásztora.

A rendezvénysorozatnak a parajdi Urbán Andor Konferencia- és Üdülőközpont adott újra helyet, mely rendkívüli kényelmet biztosított a jelenlevők számára. Mindezért köszönet illeti meg a Székelyudvarhelyi Református Egyházmegyét és Hargita Megye Tanácsát, hiszen a tábor anyagi költségeihez nagyban hozzájárultak. Ezen kívül köszönet jár az S.C.MINDEN-S s.r.l.-nek, a Mini ABC Tóth Kft-nek, a Parajdi Önkormányzatnak, az országos IKE Szövetségnek, a Református Diákotthonnak, a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégiumnak, a Felsősófalvi Református Egyházközségnek valamint a Parajdi Református Egyházközségnek, a szervezéshez nélkülözhetetlen kellékek rendelkezésünkre bocsátásáért.

A tábort idén a Kontraszt kiállítás tette színesebbé és emlékezetesebbé, melyet az IKE Szövetség biztosított díjmentesen a jelenlévők számára. A fiatalok minden nap az adott témához kapcsolódó részt tekinthették meg a kiállításból, mely olyan kérdésköröket érint, mint a párválasztás, alkohol- drog- és egyéb függőségek, a családon belüli erőszak, megváltás stb. Ezeket a témákat a meghökkentő, elgondolkodtató képek, adatok és a multimédiás eszközök használata teszi élethűvé és átélhetővé. A kiállítás októberben megtekinthető lesz Székelyudvarhelyen is.

Mindent egybevetve a tábor nagyon vidám hangulatban telt, a résztvevők visszajelzése arról árulkodott, hogy már várják a következő ifitábort. Addig is szeptemberben, októberben és novemberben egy-egy régiónként (Székelykeresztúr és környéke, Székelyudvarhely és környéke, Sóvidék) megszervezett konferencián valamint az advent első vasárnapján megrendezésre kerülő Várom az Urat adventi keresztyén zenefesztiválon találkozhatnak újra.

További képek:https://drive.google.com/folderview?id=0BxDBp871jvI4fjRjVnBqSHFncXlQNkhUZzVSWGFMZUxYSENfalozMVZtOUE5V0s0b0c4dW8&usp=sharing

Dósa Anett – a Székelyudvarhelyi Ref. Egyházmegye IKE Szövetségének elnöke

Derzsi Anita – II.éves teológus

Látogatók

262008
Ma147
Tegnap290
A héten437
Eddig262008