Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".
Nyomtatás
E-mail

Parajdon, az Urbán Andor Református Konferencia és Üdülő Központ adott  otthont 2015 október 03.-án és 04.-én a Székelyudvarhelyi Református Egyházmegye által szervezett presbiterképzésnek. A képzésen 35 presbiter vett részt az egyházmegye gyülekezeteiből.

           A nyitó áhítatot Nt. Kántor Csaba esperes tartotta a Kol 3,17.23 alapján. Igemagyarázatában az esperes úr kihangsúlyozta, hogy a presbiternek, mint a gyülekezet elöljárója, úgy kell szólnia és cselekednie, hogy az, az Úr elvárásainak megfelelő legyen és mindezeket „lélekkel” végezze.

           Az áhítat után a résztvevőket Pitó Zsolt lelkipásztor, az egyházmegye missziói előadója köszöntötte.

           A továbbképzőn, három előadás hangzott el:

             - A presbiter és az Ige – előadó – Bereczki O. Zsolt lelkipásztor;

             - A Presbiter és a Szolgálat – előadó - Pitó Zsolt lelkipásztor;

             - A Presbiter és a Lelkész kapcsolata – előadó – Szász Tibor lelkipásztor.

           Az előadásokat megbeszélések követték, amelyek keretében a résztvevők a témával kapcsolatos véleményeiket, megjegyzéseiket mondták el.

          Az előadások megbeszélése mellett a presbiterek kiscsoportos rendhagyó bibliaórán vettek részt, ahol egy kijelölt biblia részt kellett magyarázni. A tevékenységekből nem maradhatott ki a közös éneklés élménye, amikor olyan énekekkel dicsértük az Urat, melyeket a gyülekezetekben ritkán énekelnek.

          Az esti vacsora utáni fórumbeszélgetés alkalmával, a résztvevők beszámoltak egyházközségeik megvalósításairól, melyek követendők és a közösségükben felmerülő nehézségekről, esetleges kudarcokról.

           Az együttlét, vasárnap istentisztelettel zárult a parajdi református gyülekezet ideiglenes istentiszteleti helyén, a régi római katolikus templomban ( a református templom felújítás alatt van), ahol az igét Kántor Csaba esperes hirdette 2Tim 2,1-3 alapján. A presbiterek a találkozón begyakorolt énekeket az istentiszteleten elénekelték.

           A résztvevő presbiterek és a szervezők szerint a képzés szükséges és hasznos volt és folytatni kell a jövőben is, hisz ez is egy jó alkalom, hogy megbeszéljük és megosztjuk  tapasztalatainkat szolgatársainkkal, annak érdekében, hogy azokat gyülekezeteinkben  továbbadva, gyakorlatba is átültethessük.

 

Ősz Sándor

Látogatók

255105
Ma187
Tegnap180
A héten592
Eddig255105