Támogatók

kedd október 16, 2018
Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".
Nyomtatás
E-mail

Kétnapos, rendhagyó ifjúsági találkozót tartottak a Homoród mente és Barcaság hat református gyülekezetének konfirmandusai és már konfirmált fiataljai Lókodban.

konfaktiv-ifjusagi-talcsi-szh1_b

A fiatalok változatos módon tapasztalták meg a személyes és közösségi kapcsolatokat

A Kapcsolj ki, hogy kapcsolódhass! hívó szavú rendezvénysorozatról Jári Zsolt bágyi református lelkészt kérdeztük: mit rejt a KonfAktív név? „Olyan kétnapos ifjúsági találkozót, melyre jelenlegi konfirmandusokat, illetve már lekonfirmált fiatalokat vártunk azzal a céllal, hogy aktívan bekapcsolódjanak a gyülekezeti ifjúsági munkába. Ehhez természetesen előbb ki kell kapcsolni abból, amiben vannak, s átkapcsolni egy más, közösségi gondolkodásmódra. Éppen ezért terveztük úgy Moldovan Radu felsőboldogfalvi, Geréb László patakfalvi, Juhász Ábel telekfalvi és Kiss Albert homoródszentmártoni szolgatársaimmal, hogy a Kapcsolj ki, hogy kapcsolódhass! témával próbáljuk lelkesíteni, aktivizálni az ifjúsági csoportjaink fiataljait.”

A Homóród mente és Barcaság gyülekezetéből mintegy 40 tettre kész fiatal érkezett pénteken este a lókodi LIA Alapítvány kitűnő adottságú és vendégszerető központjába. A nyitó áhítat kapcsolataink teremtő rendjével indított, majd a Séta a múltba című keresztyén játékfilm szerelmi történetszálán keresztül elemeztük az emberi kapcsolatok fontosságát.

Szombat délelőtt a fiatalok a valós barátaikkal való kapcsolatuk feltételeit és jellemzőit vették szemügyre, összehasonlítva azokat a csupán közösségi oldalakon kialakított, sokszor függőben maradó viszonyaikkal. A kiscsoportos műhelyek alatt kiderült, hogy az általuk meghatározott kritériumoknak egyetlen ember sem tud megfelelni, egyedül csak Jézus Krisztus az, aki tökéletes baráttá válhat. Ő maga pedig János evangéliumában állítja, hogy barátainak tart bennünket, s annyira tart hozzánk, hogy képes volt életét adni értünk: „nincs senkiben nagyobb szeretet annál, mint ha valaki életét adja barátaiért” (Jn 15,13).

Szombat este a korosztályt érdeklő párkapcsolati kérdésekről Miért várj? címmel Geréb Éva nőgyógyászasszisztens, a székelyudvarhelyi MaMo Egyesület vezetője tartott előadást. Ezzel párhuzamosan egy másik csoportban Biblia-bingó verseny zajlott.

Szöveg : Molnár Melinda

fotó: Juhász Ábel

Látogatók

262016
Ma155
Tegnap290
A héten445
Eddig262016