Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".
Nyomtatás
E-mail
fotó: Nagyálmos Ildikó

Július 6-án iktatták be Farcád 25. lelkipásztorát Szász Lóránt –Levente személyében. Az ünnepi istentiszteleten nagytiszteletű Kántor Csaba főjegyző, esperes hirdette az igét a Lukács evangéliuma 5 része 4 verse alapján. Ezt követően a beiktatott lelkipásztor az 1 Korinthus 12, 26-27 versekkel köszöntötte a farcádiakat és sükőieket.

Igehirdetések után Geréb László patakfalvi beszolgáló lelkipásztor átadta a gyülekezet bibliáját, a farcádi templom kulcsát, és a hivatal pecsétjét, majd Pál apostol szavait idézve bátorította az újonnan beiktatott lelkészt: „Légy példája a hívőknek beszédben, magaviseletben, szeretetben, tisztaságban.”

Patakfalvi József gondnok, a farcádiak és a presbitérium nevében mondott köszöntő beszédet, majd Antal Géza nyugdíjas, volt farcádi lelkipásztor szólt az egybegyűltekhez. A frissen beiktatott lelkipásztor számára azt kívánta: Isten jóvoltából adassék meg, hogy néhány évtized múlva, nyugdíjasként, utódját köszönthesse Farcádon. Sándor József felsőboldogfalvi polgármester, farcádi presbiter a község tanácsa nevében üdvözölte a lelkipásztor, és együttműködéséről biztosította.

Gyepesi László és Sándor Andrea szavalata után a helyi kórus énekei tették ünnepélyesebbé az alkalmat. Az ünnepi istentisztelet végén a jelen lévő lelkipásztorok egy-egy igével köszöntötték a beiktatott lelkipásztort, áldást kívánva a szolgálatára.

Az istentisztelet után a gyülekezet tagjai, valamint a meghívott vendégek a kultúrotthonban terített asztal mellett folytatták az ünneplést, ahol Sándor István farcádi tanító üdvözölte a jelenlévőket.

 

Látogatók

255107
Ma189
Tegnap180
A héten594
Eddig255107