Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".
Nyomtatás
E-mail

A tizenötödik Adventi Keresztyén Zenefesztivált megelőző évben az Erdélyi Ifjúsági Keresztyén Egyesület nemcsak Kolozsváron, hanem további három erdélyi településen is megtartja a Várom az Urat (VAU) rendezvénysorozatot. Vasárnap közel kétszázan vettek részt a székelyudvarhelyi alkalmon a Tamási Áron Gimnázium bentlakásának dísztermében. Fellépett a kolozsvári Fike Band, a marosvásárhelyi Kiskorál, a székelyudvarhelyi Szike, valamint a szászrégeni Sófár.

varom_az_urat_keresztyen_zenefesztival_b

A zenekarok együtt énekelték az ünnepvárókkal a fesztivál himnuszát (fotó: Bereczki-Orbán Zsolt)

A rendezvény szószólói Gilyén Levente etédi és Gilyénné Bóné Katalin Mária kőrispataki református lelkipásztorok voltak. Az est elején elhangzott Bruno Ferrero Az anyóka, aki Istent várta című története, majd az IKE részéről Márton Előd utazó titkár és a házigazda egyházmegye nevében  Moldovan Radu ifjúsági előadó mondott köszöntő szavakat a résztvevőknek.

Elhangzott: a valamire vagy valakire való várakozás elvárásokkal is együtt jár. Először szervezték meg Székelyudvarhelyen a zenefesztivált, és talán sokan sokféle elképzeléssel, elvárással érkeztek – nem biztos, hogy mindnek eleget tudnak tenni. „Azonban azok, akik adventi hangulatot keresni mentek, akik lelkileg feltöltődni, keresztyén értékeket keresni érkeztek, azok nem fognak csalódni. Oda kell figyelnünk arra, amit az egyik ifjúsági énekünk üzen: ha csak hangulat él a szívemben, az tovaszáll… Nem csak hangulatra van szükségünk, hanem értékekre is.”

Kántor Csaba püspökhelyettes, a Székelyudvarhelyi Református Egyházmegye esperese áhítatát a hangolás képére építve a ráhangolódásról szólt: magunkat és életünket kell a Szentírás mentén Istenhez hangolni. A záró gondolatokban kiemelték a lehetőséget a többi VAU-n való részvételre is: Kolozsvár, Ördöngősfüzes, illetve Sepsiszentgyörgy helyszíneken.

A zenefesztivállal Udvarhelyszéken nem járt le egy évre, a következő VAU-ig a keresztyén ifjúsági énekek időszaka: ezeket a dalokat lehet és kell is énekelni bármelyik ifjúsági alkalmon. A Szike pedig lendületesen zenélni fog továbbra is: minden vasárnap délután hat órától az ifjúsági isteniszteleteken a szombatfalvi református templomban.

Forrás: szekelyhon.ro

Látogatók

263032
Ma39
Tegnap284
A héten1461
Eddig263032