Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".
Nyomtatás
E-mail

Egyetemes Női Imanap Székelyudvarhelyen

Krisztus Urunk tanítványai hallották legelőször a címbeli kérdést, miután a Mester az utolsó vacsorán megmosta a lábukat. A tanítványoknak arra a szolgálatra kellett gondolniuk, amely által az Úr lehajolt hozzájuk.

E jelenetben ott ragyog a megváltás története, de teljes keresztyén hitünké is, melynek kiindulója és mozgatója Istennek velünk való cselekvése. Isten hajolt így le hozzánk, tanítványaihoz, Ő szolgált Krisztusban érettünk, s e tette arra ösztönöz, hogy mi is kövessük őt a népünkért való szolgálatban. Értitek mit tettem veletek? – e kérdés ma hozzánk szól, s mindennapos cselekvésre ösztönöz.

Értitek mit tettem veletek? – március 6-án az idei egyetemes női imanap alkalmával a világ asszonyaihoz, nőihez szólt. E kérdés szólította meg a székelyudvarhelyi nőket is a közösen tartott imanapi istentiszteleten. Tavaly a Bethlen-negyedi Református Egyházközség adott helyet a rendezvénynek. Idén a Baptista Gyülekezet Imaháza vált a rendezvény helyszínévé. A város nőszövetségeinek küldöttségei már február 18-án megbeszélést tartottak, amelyen egymás között felosztották a liturgiát, meghatározták az énekeket, megtették az előkészület első lépéseit. Ezután az egyházközségekben folyt tovább a készülés.

Március 6-án 18:00 órakor kezdődött az imanapi istentisztelet, amelynek liturgiáját Budai Evódia irányította. Az istentiszteleten jelen volt Székelyudvarhely három református egyházközségének nőcsoportja, a két unitárius egyházkör nőszövetsége, a római katolikus egyház, valamint a házigazda baptista felekezet nőtestvérei. Az imaestén Budai Lajos baptista lelkipásztor szolgált. Az istentisztelet után az asszonyok szeretetvendégségen vettek részt.

Kívánjuk, hogy Jézus Krisztus szeretete vezérelje nőtestvéreinket a mindenkori szolgálatukban!

Dr. Bekő István Márton lp.

Látogatók

263017
Ma24
Tegnap284
A héten1446
Eddig263017