Támogatók

péntek október 19, 2018
Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".
Nyomtatás
E-mail

 

A lenyűgöző szépségű, a közelmúltban restaurált istenházában nagyon sokan gyűltek össze, hogy meghitt ünneppel üljék meg Pitó Zsolt református lelkész beiktatását a bögözi gyülekezeti szolgálatba.

lelkeszavato bogoz AB-8_b

Pitó Zsolt: ne magunknak és magunkra maradva éljünk

Kántor Csaba püspökhelyettes, a Székelyudvarhelyi Református Egyházmegye esperese igehirdetésében a Szentírás alapján arra buzdította a beiktatandó lelkipásztort, hogy tartson ki, legyen erős, építsen és ne torpanjon meg, álljon meg a hitben – legyen bizalma abban, Akitől a szolgálatot kapta. A presbitériumnak, a lelkipásztornak, családjának és a gyülekezetnek azt kívánta, szolgálják Istent és magasztalják az életben. Majd Pitó Zsoltot hivatalosan beiktatott lelkipásztornak jelentette ki.

A bögözi református gyülekezet lelkésze Siménfalván, lelkipásztor édesapja akkori szolgálati helységében született. Kolozsváron, majd Hollandiában tanult, és több mint tizennégy évig Bágyban szolgált. Azzal a bizonysággal kezdi meghívásának helyén a szolgálatot, hogy a rá bízottakkal együtt nem maguknak élnek, hanem Annak, aki meghalt és feltámadott – hallottuk a beköszöntő beszédben.

Marosi Árpád betfalvi beszolgáló lelkipásztor kiemelte: bár szíve szerint egy pásztorbotot is hozott volna, annak jelképeként a gyülekezet Bibliáját nyújtja át. A lelki otthon, az istenháza mint kút mindig álljon nyitva – engedje az élő víz forrásához a szomjazókat. Erre ösztönözze a szimbolikusan átvett templomkulcs. A pecsét az egyházközség hivatalos ügyeinek intézését szolgálja a presbitériummal, gyülekezettel együtt.

 lelkeszavato bogoz AB-10_b

Szilágyi Ferenc, az egyházközség főgondnoka kifejezte: nem könnyű egy új helyre beilleszkedni, de a korszerűsített parókia és a gyülekezet szeretete fogódzó, hogy kölcsönösen szolgálják Istent és az embereket, hogy mindig sziklára építsenek és az alapot jó mélyre ássák. Tőkés Zsolt, az egyházmegye főgondnoka a falu néveredetével, a Bő közzel kívánt bő köz- és közösségszolgálatot. Fosztó József agyagalvi református lelkipásztor a lelkészközösség nevében azt kívánta, tudjon úgy szolgálni és olyan hosszú ideig, mint elődei.

A helyi katolikus közösség nevében Vass Attila szólt, a befogadó gyülekezet nevében Gáll Edina szavalt és az egyházközség kórusa énekelt, majd a templom előtt megkínálták az ünneplőket.

forrás: szekelyhon.ro

Látogatók

263016
Ma23
Tegnap284
A héten1445
Eddig263016