Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".
Nyomtatás
E-mail

 „A tanítványok pedig elhatározták, hogy aszerint, amint kinek-kinek közöttük módjában áll, küldenek valamit segítségül a Júdeában lakozó atyafiaknak:

Amit meg is cselekedének, elküldvén a vénekhez Barnabás és Saulus keze által.” (ApCsel 11,29-30)

 

Kedves Szolgatársak,

 Évtizedek óta mindannyian örömmel fogadtuk el a Nyugat-Európában élő kollégáink támogatását, a Partner Hilfe-t, amit önkéntes adományként testvéri szeretettől vezérelve ajánlottak fel. Meg is szoktuk a gondolatot, hogy másutt élő testvéreinkhez képest mi rosszabb helyzetben vagyunk, nálunk jól fog a segítség. De nem mindegy, hogy kikhez viszonyítjuk a helyzetünket. Az utóbbi hetekben-hónapokban sok híradást hallhattunk olyanokról, akiknek nagyobb nehézségekkel kell megküzdeniük, mint amit mi akár csak el tudnánk képzelni. Hallunk keresztyénüldözésről, menekültáradatról, mélyszegénységről.

 Most a figyelmeteket szeretném azokra a Kárpátalján élő nyugdíjas lelkipásztorokra felhívni, akik emberpróbáló évtizedekben szolgáltak hűséggel a Kárpátaljai Református Egyházban. Miközben az árak Kárpátalján is megközelítik a romániai vagy magyarországi árakat, aközben az átlagkereset kb. 200 lejnek felel meg, a nyugdíjasok viszont ezt sem kapják. Ők állami nyugdíjban nem részesülnek, a Kárpátaljai Református Egyházkerület által biztosított nyugdíjellátmány alapjai teljesen kiapadtak. Ők azok a testvéreink, akikre tekintve mi hálát adhatunk Istennek a sokkal jobb helyzetünkért, és testvéri szeretetünket, együttérzésünket anyagi támogatás formájában fejezhetjük ki.  Most az Erdélyi Református Egyházkerületet Lelkészértekezlete adakozásra biztat benneteket, hogy ha teljesen nem is tudjuk felvállalni a szolgatársaink rendszeres nyugdíjának terhét, de bár enyhíteni tudjunk szükségleteiken. Az erre szánt adományokat az egyházmegyei pénztárba kérjük befizetni, azzal a megjegyzéssel, hogy „KÁRPÁTALJAI NYUGDÍJRA”.

 Isten áldását kérve életetekre és szolgálatotokra, testvéri szeretettel,

 

Kolozsvár, 2015. április 29.

Kató Béla                                                                                                                                                     

püspök                                                                                                                                                       

 

Beke Boróka

ERLÉSZ elnök

 

 

Látogatók

263005
Ma12
Tegnap284
A héten1434
Eddig263005