Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".
Nyomtatás
E-mail

Május 10-en, vasárnap delutan, Nagygalambfalván közel 400-an énekeltünk Isten dicsőségére, lelkünk örömére! Megáldott minket az Isten! A 10 éves házigazda kórus csodaszép új zászlóját Kantor Csaba esperes úr megáldotta, majd zengett 400 torokból, hogy Megáldjon téged az Isten, a Síonról kegyelmesen! Egyházmegyénk 17 kórusának találkozóján tapintható volt Isten jelenléte! Igazi testvéri, családi hangulatban hallgattuk a kórusok cseréje alatt Kányádi György tiszteletes úr hangulatos helytörténeti érdekességeit, rövidnek tűnt a három óra a zsúfolt templomban! A nap megkoronázásaként telefonon felköszöntöttük Kányádi Sándor bácsit 86-ik születésnapján egy közös énekkel, ő pedig szavalt nekünk. Kevés szem maradt szárazon.

 


Külön köszönet jár a szorgos asszonyoknak a sok finomságért, akik Hajnika tiszteletes asszony csendes irányítása mellett napokon keresztül dolgoztak, hogy a lelkünk mellett a testünk is épüljön (többek között 2100 töltött káposztával). A férfiak pedig Gyerkó Levente polgármester vezetésével a jókedvünket felügyelték a jó gazda figyelmével, ahogy ez a fényképeken is meglátszik! Máris lehet készülni a folytatásra, mert a Felsősófalvi gyülekezet bevállalta a jövő évi találkozó megszervezését! Köszönjük Nagygalambfalva!

 László Judit, a találkozó zenei részének szervezője és lebonyolítója elmondta, hogy az idei találkozó kiemelt fontossága, hogy 5 újonnan alakult kórus vett részt rajta. Ez is jelzi, hogy ma is erős az együtt éneklés közösséget formáló ereje. Az alig néhány hónapos kórusok épp úgy otthon érezték magukat tegnap, mint a több évtizedes hagyománnyal rendelkező reprezentatív dalárdák. Jó volt látni, hogy a fiatal lelkészek nem csak támogatják kórusaikat, hanem részt is vesznek az éneklésben.

 

A házigazda Nagygalambfalvi Református Egyházközség 10 éves énekkara mellett az Egyházmegye 16 kórusa mutatkozott be:
1. Alsósófalvi Református Egyházközség Kórusa
2. Csekefalvi Ökumenikus Kórus
3. Csíkszeredai Református Egyházközség Kórusa
4. Etédi Református Egyházközség Kórusa
5. Farcádi Dalárda
6. Felsősófalvi Református Egyházközség Kórusa
7. Fiatfalvi Református Egyházközség Kórusa
8. Hodgyai Református Dalárda
9. Kisgalambfalvi Református Egyházközség Kórusa
10. Parajdi Református Egyházközség Vegyes kara
11. Székelykeresztúri Református Egyházközség Énekkara
12. Székelyszenterzsébeti Református Egyházközség Kórusa
13. Székelyudvarhelyi I. Belváros Vegyes kórusa
14. Belvárosi Presbiteri Férfikar
15. Székelyudvarhely II. Református Egyházközség Kórusa
16. Székelyudvarhely III. Bethlen Gábor Dalárda

 

Fotó: Mihálydeák Antal

Látogatók

263016
Ma23
Tegnap284
A héten1445
Eddig263016